CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Selasa, Februari 02, 2016

Kerja-kerja duniawi

Assalamualaikum...
mungkin ramai yang tak tau atau ada yang tau,si tuan punya blogger ni da bekerja semula,Alhamdulillah,dah hampir masuk 2tahun,dan Alhamdulillah sekali lagi sebab tempat kerja dengan rumah cumalah dalam sekitar 7,8minit pegi balik
nak cerita pasal kerja pulak..semuanya disini kali pertama..pertama kali dapat boss perempuan,pertama kali dapat boss cina,pertama kali bekerja dengan sektor makanan segalanya pertama kali pada 2tahun lepas di tempat baru.
dari elektronik ke makanan
dari chip/unit/lot ke biskut dan ctn

dari syarikat elektronik ke
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/


syarikat makanan....

so far,untuk waktu ni Alhamdulillah walaupun rakyat jelata disini pelbagai negara dan hal-hal..yang ni kengkadang buat stressed

okey...hokey pokey nanti ioll sambung story mory ye..keje bersepah belum siap..engkaw senang lenang hapdate blog

nota kaki:sesiapa nak beli biskut coklat sedap..bolehlah contact ioll di talian 012-3244897 wassap/wechat.gambar nanti ioll angkut masuk dalam ni ye

Sabtu, Oktober 11, 2014

She come back after 1year...yeayyyy!!!!

Assalamualaikum...dan salam 1Malaysia semua...
Oh maii tuann..rindunya kat blog..ini bukan setakat sesawang labah-labah.tikus pun tak nak lah tinggal kat sini kalau boleh kihkihkih
Setahun lebih sikit kot tak update blog ni,kalau mengandung siap da bersalin dan da habis pantang pun..
Kenapa menghilang?kenapa tak hapdate blog?hahahha memula kaedahnya memang banyak cerita,bila da duduk depan PC,da lain plak ceritanya..kadang-kadang tu bila da mengadap PC,lappy or laptop,da hilang idea plak..
Apakah???
Itu semua poyo kan?ok senang cerita dan cerita potong pendeklah..MIM ALIF LAM SIN..faham tak?tak faham?oh takpe..tu maksudnya makan..
Dan..dan lagi...me da kembali bekerja?what???tak percaya..saya dah bekerja semula..
Perasaan apabila bekerja semula...SO heAVeN!!!ya inilah pengakuan paling hebat tulus dari hati,'sangat seronok..sebab tempat keje sangat dekat dengan tempat kerja..pergi keje pun merempit je..pastu saya suka suasana kerja saya,saya suka orang atasan saya dan saya suka kawan-kawan saya..walaupun ada segelintur kawan-kawan saya yang pelik-pelik tapi saya terima mereka seadanya..hahahah ayat ko jiha..memanng hal-hal kan
Ok,harini saya belanja sikit gambar kawan-kawan saya eh..
MEet My NEW FRiend..yeayyy!!!






Sent from my iPhone



Ha..,inilah kawan-kawan baru saya..terima kasih kerana terima saya sebagai salah seorang kawan korang..saya nampak memang cam baik..tapi sebenarnya sayalah paling hal-hal hahahaah

Nota kakii:sila abaikan si gedik yang pakai tudung pink tu haa kan yang sanggup berbaring ditengah panas..time ni hati tengah panas,so bila da panas hati tempat yang panas pun jadi sejuk sesejuk air terjun gunung ledang tu ha..
Ok,tak nak janji apa-apa dulu hahahha

Lovely
J.R

Selasa, Julai 23, 2013

♬♬gambar dan cerita♬♬

eleh...tajuk dah gempak..nak cover malu lah tukan sebab dah lama tak hapdate blog..hahaha...ya readers-readers sekalian..bukanlah tak nak menghapdate log ini...tapi kekangan masa yang sangat mencemburui tuannya(hokey alasan yang tak berapa nak relevan lagi ye)
yelah...setiap kali nak bercerita haruslah ada gambar...gambar mestilah nak kena edit-edit bagai...tang yang kat sini lah yang RAJIN sangat...satu lagi nak mengarang ayat...adeiii...macam nak amik karangan bahasa melayu time S.P.M dulu
antara faktor-faktor lain adalah sebab game...game sekarang pun dah canggih..dah panggil hantu masuk dalam tu and them panggil kita'jiha..jiha...jomlah main candy crush'baru nak rajin sikit hapdate blog nampak je hp ,terus main game dulu...lepas tu satu lagi novel,beli sikit punya banyak,pastu ter'pending' macamtu je sebab pengaruh game tulah tadi..adakah ini semua salah game CANDY CRUSH..ok...tak pasal game dipersalahkan
ok...
kalau tengok kat camera,kat hp memang banyak giler gambar,ada jugak dah upload kat fb...ada yang belum...banyak gambar banyaklah ceritanya kan..ada suka dan ada duka...kat sini omak akan masukkan beberapa keping piccas untuk readers yang telah merindui saya,,kalini takde piccas anak-anak...hahahanya sekeping sajer...kira ala-ala special edition lah ni...


wah....glamour makcik-makcik kawai ni...ye..omak dan mereka-mereka yang sorang dah already taken sebab tu dah bau-bau nasi minyak,sorang lagi confius...tak taulah ada ke tak..kihkihkih.ni waktu majlis abang ipar omak kawen bulan lepas...see...ada cerita disitu...selepas itu...ada lagi cerita..senang cerita everyday have a story lah kan...hahaha...
ok,stop..ni tengah rajin nak edit piccas dulu...story mory kemudian hari...
oh yer,sebelum tu tak lupa,..nak juga promote barang ni


sesiapa yang nak order barang ni or nak jadi agent for SOPHIE PARIS boleh lah call,sms,wechat,whatapps omak 012-3244897...jangan risau ada harga less ahli..barangan ni dari luar negara dan baru je menular kat malaysia..omak terpengaruh sebab handbag dia adalah taste omak yang suka simple dimple ni...tapi gegenya pun leh wat omak demam kadang-kadang...haishhhh

notakaki:masih belum terlambat untuk omak ucapkan selamat berpuasa kepada semua readers blog mak,keluarga dan kawan-kawan omak di alam maya ini..semoga kita semua diberi kesihatan yang baik untuk melakukan ibadah dibulan barakah ini....amin..amin..amin


Selasa, April 09, 2013

shopping alam maya katanya(。◕‿◕。)

salam 1malaysia...
Alhamduliilah,terima kasih ya Allah kerana masih bernafas dibumi ciptaanMu...bersyukur kerana masih lagi dapat melihat indahnya ciptaanMu....sos...sob..sob...kenapa harus tacing sebegini...kehkehkeh....mau tidaknya pada 26/3 lepas dah bertambah satu lagi angka mak hayam ni..cam tak bape nak percaya gak,yang diri ini semakin hari semakin MUDA...wakakaka...terima lah hakikat readers sekalian..(cam ramai sangat kan yang follow blog ni)
ok,entri kalini mak hayam nak share sikit tentang aktiviti yang tak bape nak sihat sikit...huhuhu...aktiviti menghabiskan DUIT,nama je duduk rumah,tapi adah macam ala-ala kat pavi pun ada jugak kadang-kadang...tak payahlah Pavi sangat...cam jauh sangat kan,..da macam kat jusco pun ada gak kadang-kadang...blog ni pun bersawang gara-gara penyakit SHOPPING ONLINE lah ni...mungkin ada sesetengah tak percaya dengan shopping kat alaam maya ni...itu hak masing-masing kan,...mungkin takut ditipu dan tertipu tapi alhamdulillah untuk setakat ni...barang-barang yang dibeli semua selamat sampai...
ok kat sini mak hayam share sikit kat mana tempat yang selalu dijengah

e-bay ni takdelah syok sangat,tapi kengkadang barang yang ditawarkan pun leh tahan jugak harganya
antara page-page yang aku suka sangat jengah dua di bawah nilah

ok,kalau sesapa yang ada plan nak bercuti dengan harga murah,korang leh pegi page ni...memang dorang bagi offer kaw2 punya..tak perlu lah nak bersesak bagai ke MATTA fair tuk booked hotel,sebab kat sini pun kadangkal dapat harga lagi murah...
satu lagi tempat yang paling suka dijengah...memang selalu gak lah mak hayam ni perabihkan wet kat sini...suka betul time dia wat crazy sale..memang ngan mak hayam ni sama crazy kalau tengok harga barang macam dynamo,pampers murah bagai...tapi kena tunggu emel lah kan tuk promotion..

http://www.lazada.com.my/


nota kaki:kadang-kadang facebook dan novel juga faktor utama kenapa mak hayam ni tak rajin nak menulis bagai cam dulu

Ahad, Mac 10, 2013

❤❤S U N N Y S U N D A Y❤❤

fuhhhhh.....tiup sikit debu-debu yang ada ni...mau tidak...betapa bersawangnya blog ni sehingga meninggalkan kesan-kesan {:poop:}....hahahaha
mak jemah ni sendiri pun tak tau kenapalah semenjak,2menjak,3menjak ni perghhh malas gila nak menaip..sesapa yang selalu online fb tu memang ler nampak selalu mek jemah aka mak hayam ni online sebab itu semua menggunakan teknologi moden yang satu lagi tu...apalagi guna hp lah,yelah guna hp,time goreng ikan leh online,time makan leh snap-snap pic,even time enjut buai pun leh  chatting-chatting bagai,
satu lagi hobi yang diupdate semenjak tahun 2013,SHOPPING ONLINE..ohhhh hoooiiii air keluar macam duit ke duit keluar macam air...selau buka pc time weekend and then terus bukak page ni...LAZADA tak pun GROUPON ...sebab mereka je yang rajin anta email...pastu time weekend mak haiiii....mau semua nak dibeli kengkadang...tapi mak hayam ni fokus pada pampers dan barang-barang dapur cam dynamo ke
tulah faktor utama yang menambahkan lagi kemalasan nak hapdate blog ni...tapi dihati selalunya teringin sangat nak menghapdate bagai-bagai ni,kayuh pelan-pelan yer...memang banyak sangat yang ingin dikongikan kepada readers walaupun ramai yang tak follow...mau tidak..rasanya mereka semua mempunyai satu faktor yang sama iaitu malas nak menaip kan,hahahah
jadi jangan ditanya kenapa blog kalini tidak mempunyai piccas...kahkahkahkah

nota kaki:tadi sebenarnya nak hapdate tentang tip-tip bercuti bersama sikecil dan anak-anak yang sedang membujang kan...tetiba jadi cite begini plak..hahahha
|||MOTIF|||

Selasa, Februari 05, 2013

✿✿ G U E S T B O O K ✿✿

guestbook walau dikasari tapi tetap indah

wah..tajuk adalah sangat tak leh blah...guestbook atau bahasa melayunya mengikut kamus dewan bahasa Buku Tetamu...rasanya zaman sekarang ni kalau pegi wedding takde menatang guestbook ni mesti orang akan tanya..'eh,takde ke buku yang tulis-tulis ucapan tu'ni ayat biasa makcik-makcik yang tak tau nak menyebut guestbook tu,mau makcik tu membelitkan lidah beliau sendiri.
kalau dulu maybe orang tak pandang sangat tentang kehadiran buku tetamu ni,tapi sekarang rasanya salah satu benda penting gak cam pelamin tu,yelah,pengantin atas pelamin,dengan kehadiran guestbook dapatlah tetamu meninggalkan jejak mereka didalam ni..takkan pengantin atas pelamin sibuk nak jadi mak jemah nak tengok tetamu yang hadir kan...kang aje mak-mak nam kat bawah pelamin mula mengeluarkan bunyi-bunyi sumbang..'amboi pengantin gediknya nak tengok tetamu'tu antara suara-suara yang sangat MERDU,sampi pengantin atas pelamin rasa cam nak baling periuk je kan..hahaha
hoke,berbalik pada citer sebenar,sejak duduk umah ni,otak mak hayam ni sangatlah tak membina sangat,yelah..pekerjaan utama selain surirumah adalah tarzan separuh masa...asyiklah menjerit...one day tu,dalam pukul 2,3pagi saja lah kan tangan ni godek2 album2 yang ada kat fb,ternampaklah kengkawan tengah conteng gustbook sorang rakan..dan kebetulan ada kawan nak kawin,dan dari situlah bermulah kerajinan untuk wat guesbook,dan memang sangat membantu pengantin...
untuk waktu ni,baru 2 guestbook yang baru disiapkan dan digunakan...Alhamdulillah...
nilah piccas yang dapat disnap...
ni guestbook tuk cusin mak,suzana a.k.a ayang,..guestbook tu cantik je pada asalnya siap berama-rama bagai,tapi waktu nak balik je,tengok-tengok ramanya dah tanggal,..penulis cilik pun tak kurang ramainya yang berminat..tak sudah nak meluahkan betapa kreatifnya mereka semua disini
wak-wak pun turut sama meninggalkan jejak mereka disini...

yang bawah sebelah kanan tu pulak guestbook tu rakan sekampung..yang atas sebelah kiri tu adalah salah satu seni kreatif dari kami sekeluarga...

notakaki:sesapa yang nak wat guestbook murah-murah lehlah contact saya yerk..hihihihi






Sabtu, Februari 02, 2013

❤❤ besday party & E-day ❤❤

selama-lamanya setia...lalalala
warghhhh...janji tinggal janji,kunun nak hapdate laju-laju kan,tapi hakikatnya memang PLASTIC..tak leh nak nak hapdate laju-laju..seriuslly sedey banget..
tapi harini,Syukur Alhamdulillah,dapat gak hapdate walaupun sikit,..
banyak sangat story nak share ngan readers semua,
firstly,tahniah tuk adik ipar ku,SELAMAT BERTUNANG,jaga diri bebaik yer,awak tu darah tengah manis,tunang pun bukan TIKET tuk selalu kuar dating-dating yer..hahahaha,..hoke...
adik ipar yang suka membuli pertama iaitu HASRY a.k.a AYOB telah pun selamat menikat tali pertunangan dengan pilihan hatinya Azilah,tema colour tuk lelaki purple dan perempuan adalah pink hitam,..wah sangat santekk sangat,siap mini pelamin(tapi kali ini takde pasangan eh,pasangan kena buli ngan abang sendiri pegi bukak rumah nak amek papan hahahah)jadi janganlah kome-kome semua tanya,mana pengantin lelaki,sebab pengantin lelaki memang takde di kala ini,
officially,tak banyaklah gambar yang disnap.maklumlah,makjemah ni anak kecik dah macam keretapi..muahahaha,tapi adalah sikit untuk tatapan readers sekalian,itupun setelah diedit bagai kan..hahaha
ini gambar kami bersama ahli keluarga baru..InsyaAllah
Selamat Bertunang untuk kalian,semoga berkekalan hingga ke jinjang pelamin dan seterunya hingga akhir hayat..Ameen

story ke2 pulak berkisarkan tentang si Pembuli ke 2,.arghhh..sebenarnya mereka sama saje...suka membuli ,takpe,balik kampung sekali sekala je kan walaupun kampung tu tak lah jauh mana pun kan...hahaha..dorang buli,mak jemah ni lawan lah balik kan..muahahaha
Happy Belated birthday Sadam 21st years old,..wah..wah..wah.. dah kertu lah ko,guek tak sangka,..dah lah tengahari tadi wat cite bidaah...choii..mana ada sekolah cina wat majlis maulud nabi...arghh..tak payahlah nak membongak sangat kan..hahaha..anyway semoga panjang umur,murah rezeki,rezeki dah murah tu janganlah kedes-kedes sangat yerk..dan semoga cepat dipertemukan jodoh(leh tak gitu)hahaha
apa pun aku sentiasa doakan yang terbaeeek tuk ko..walaupun ko kadang-kadang nakal,tapi takpe aku pong kengkadang nakal gak..hahahaha...#motif~~~




takde apa akak2 and abang ko nak bagi,kitorang cuma doakan yang terbaik je untuk ko,..walau apapun kitorang SAYANG giler kat ko..kalau ko baca mesti ko terharu sampai menitiskan airmata kan..
notakaki:walau siapa pun mereka,seriuslly aku memang SAYANG sampai mati kat MEREKA semua sobs..sobs..sobs